Nyproduktion av marklägenheter (bostadsrätter) i Hörby

Investera i din framtida bostad utan budgivning

Bostadsområdet Fjärilsbacken

All information är skriven med reservation för förändringar.

3D-skiss av byggnaden

Ett kommunalt bolag med ett uppdrag

Hörbybostäder AB är ett av Hörby kommuns helägda bolag. Bostadsbolaget har 395 lägenheter i centrala Hörby och i de större byarna. Bolaget har i uppdrag att förse Hörby kommun med nya bostäder.

Nyproduktionen

Områdeskarta över nybyggnationen

Hörbybostäder kommer att uppföra 20 enplans marklägenheter med upplåtelseform bostadsrätt på det nya området Stattena Norra (område A). Fastigheten är belägen i en svag södersluttning med vacker utsikt över Hörby. Här har du naturen och fritidsområde inpå knuten. Dessutom har du nära till kommunikationer och service.

Detaljplan för Stattena Östra 

Här kan du läsa detaljplanen (extern länk) för hela det planerade området.

Karta från Eniro över området

Gatuadressen är inte bestämd än men området ligger mellan Kristianstadvägen och Marielundsvägen, sydväst om Skrållans gata. Länk till karta.

Lägenhetstyp: 3 rok och 4 rok.
Bostadsyta: 80 kvm respektive 95 kvm
Antal: 15 st. (3 rok) och 5 st. (4 rok)
Inflyttning 2021/2022
Insatser och månadsavgifter (exkl. uppvärmning): Ej fastställda än. Kommer inom kort.

Mindre justeringar av ovanstående kan förekomma.

Byggnation och grönområde

Konstruktionen blir platta på mark och vi planerar för prefabricerade betongväggar samt papptak. Möjligen kompletteras taket med sedum. Takutformningen är unik i sitt slag och blir ett signum för bostadsområdet. Marklägenheterna byggs i terrassering som följer marken, för att ge så många som möjligt glädje av den fina utsikten. Centralt på området uppförs gemensam parkering och gemensamt miljöhus. En del av p-platser är utrustade med laddstolpar. Varje lägenhet har egen vatten- respektive elmätare. Marklägenheterna är tillgänglighetsanpassade och energieffektiva.
På grönytorna tänker vi anlägga planteringar som blommar på olika delar av året. Det uppskattas av fjärilar, bin och humlor, de olika blomningarna gör att det finns mat åt insekterna under lång tid.

Marklägenheterna

Varje marklägenhet har normal takhöjd vid entré, hall och sovrum. Köket har öppen planlösning med vardagsrummet. Badrummet har duschhörna och utrustas med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. I fyrorna finns även gästtoalett. Takhöjden varierar i vardagsrummet,  och avslutas med stora panoramafönster med skjutdörrar i glas. Utanför finns en trivsam uteplats som delvis är beläggen under tak. Några trappsteg ned från uteplatsen finns en egen mindre trädgård. Det finns även ett mindre uteförråd intill varje marklägenhet för att underlätta trädgårdsskötseln.

Försäljningsprocess och bildandet av Brf

Mäklare kommer på uppdrag av bolaget att sköta försäljningsprocessen. Mäklare är under upphandling och vilken mäklare det blir är inte bestämt än. Det blir fasta försäljningspriser och även tillvalsmöjligheter. Nyproduktionen genomförs under förutsättning att 80% tecknar sig för köp. Byggherren bildar bostadsrättsförening under byggprocessen (interimstyrelse). Avyttringen görs för att bolaget ska få tillbaka investeringen för att kunna fortsätta bygga fler bostäder i Hörby kommun.

Processen

Så här ser processen kring produktionen av marklägenheterna ut.

  1. Planering

  2. Intresseanmälan för att erhålla mer information

   Här befinner vi oss nu.

  3. Prissättning

  4. Säljstart

   Minst 80% ska teckna sig.
   När: Hösten 2020

  5. Upphandling

   När: Hösten 2020

  6. Byggstart

  7. Inflyttning

   När: 2021/2022

Arkitekt

Lokal XXX Arkitekter AB

Ansökan om lånelöfte och finansiering

Logotyp Handelsbanken

Handelsbanken – Höör/Eslöv

Besöksadress: Nya Torg 10
Telefon: 0413-69370
E-post: hoor@handelsbanken.se
Webbplats
Kontorschef (stf): Anita Svensson Barba

Logotyp SEB

SEB – Lund

Besöksadress: Kyrkogatan 1
Telefon: 046-398 12 20
E-post: kontakta5624@seb.se
Webbplats
Kontorschef: Lars Ohlsson

Logotyp Sparbanken Skåne

Sparbanken Skåne – Hörby

Besöksadress: Nygatan 22
Telefon: 0771-12 20 00
E-post: 
Webbplats
Kontorschef: Belma Samardzic

Sedvanlig kreditprövning görs.

Intresserad?

Skicka din intresseanmälan till Hörbybostäder på adressen stattena@horbybostader.se. Ange namn och postadress så kommer du att få en informationsfolder skickad till dig. OBS! Detta är ingen bindande anmälan. Det enda du går med på är att ta emot information om projektet.

Kontakta oss